Kolejny niebezpieczny link na GG!
W sieci pojawił się kolejny spreparowany link, który rozsyłany jest za pomocą komunikatora Gadu-Gadu. Niebezpieczny link to:
jettechcorp.com/link10895.jpg – nie klikać!
Wejście na stronę przy użyciu przeglądarki Internet Explorer skutkuje zainstalowaniem na komputerze wirusa, który rozsyła wiadomości o podobnej treści do wszystkich osób z listy.
Wczoraj otrzymałem ten link od dwóch osób i automatycznie wysyłanie wiadomości z mojego numeru zostało zablokowane. Spora liczba moich znajomych ma ten problem!
Link został już zgłoszony na stronie http://bezpieczne.gadu-gadu.pl
Aktualizacja: Bisiek poinformował o kolejnym niebezpiecznym linku: districttherapy.com/img15263.jpg - nie klikać!
20 komentarzy do tej pory
Zostaw odpowiedź
kolejny niebezpieczny link: http://www.districttherapy.com/img15100.jpg
Zamiast pisać, że niebezpieczne, nauczcie ludzi nie klikania w linki o nieznanej zawartości.
Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić
Do tego trzeba tylko wykwalifikowanych ludzi i argumenty
.
http://www.sunstatedating.com/dziennik12123.shtml
http://www.andrewmills.org/news_listopad_2006_artukyl_14774.php
http://www.andrewmills.org/news_listopad_2006_artukyl_14725.php
http://www.andrewmills.org/news_listopad_2006_artukyl_11162.php
http://www.andrewmills.org/news_listopad_2006_artukyl_13369.php
KOLEJNE LINKI Z WIRUSAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.andrewmills.org/news_listopad_2006_artukyl_16868.php to też wirus nie polecam klikac
http://www.hsqvyrpzeh.info/?ocdwei.jpg
chyba to samo co wyzej a przynajmniej bardzo podobne …
http://www.hsqvyrpzeh.info/?aocbwo.jpg
http://www.iufgvgearxko.info – i kolejny wirus =/
No i następny dzis dostałem:/
www .hsqvyrpzeh.info/?aaybwb.jpg
z tego co wiem wirus rozsyła się za pośrednictwem tego ruskiego serwera…
http://www.sysoev.ru
najlepiej zablokować to IP
66.185.126.34
A ja mam Operę i mogę klikać do woli :p
jettechcorp.com/link10895.jpg
co za szkoda mi nic nie robi bo mam linuxa xD
windows sux
dajcie jakis porządny link bo chce koledze psikusa zrobic:D
Dajcie mi dobrego wirusa bo moja kolezanka mnie wkurzyla:D:D
http://www.nasza-klasa.0.pl to jest wyjebane
http://www.nasza-klasa.0.pl – to jest fajny dowcip
to działa od zaraz??